Tandfyldninger​

Den primære årsag til at få lavet en fyldning i tanden er Caries (hul i tanden). Caries opstår ved at der sidder bakteriebelægninger (plak) på tanden, som omdanner kulhydraterne i kosten til syre, som derved opløser tandoverfladen. Ofte mærker man ikke at cariesangreb (hul) før det er meget fremskredent. Derfor er det vigtigt med god mundhygiejne, samt at få undersøgt og røntgenfotograferet sine tænder regelmæssigt hos tandlægen, så behandling kan foretages i tide. (læs mere på tandportalrn.dk)

Fyldningsmaterialer:

Plast er typisk vores fortrukne materiale til fyldninger. Vi anvender kun den nyeste generation af plastmaterialer og udfører vores fyldninger efter de nyeste behandlingsprincipper som sikrer maximal holdbarhed.

Det er nemt at få caries (nye huller) ved kanten af fyldninger, derfor er det vigtigt med god mundhygiejne, dvs. grundig tandbørstning 2-3 gange om dagen og daglig brug af tandtråd.

Vi anvender kun i meget sjældne tilfælde sølvamalgam, når det ikke er muligt at anvende plast.

Udover plast og sølvamalgam anvender vi glasionomer, dette på børns mælketænder og som midlertidige løsninger til voksne, idet glasionomer ikke et slidstærkt og holdbart materiale.

Udskiftning af eksisterende fyldninger i tænder:

Mange mennesker har store sølvamalgamfyldninger i tænderne, disse er ofte udført helt tilbage i børnetandplejen. Fyldningerne har holdt rigtig godt og længe, men har i mange tilfælde også været årsag til, at der er opstået revner i tænderne kaldt Infraktioner med eller uden symptomer fra tanden. Dette er et af hovedårsagerne til at skifte en sølvamalgamfyldning ud med en plastfyldning, og i mange tilfælde vil det være nødvendigt at lave en krone på tanden for at beskytte denne.

Infraktioner:

Når der opstår en infraktion revner tanden altså uden at knække helt. Ignorerer man en revne i tanden løber man en forhøjet risiko for brud på tanden, hvilket kan betyde at tanden mistes helt.

Er revnen i tanden dyb nok til at gå til nerven, vil tygning i nogle tilfælde gøre ondt, hvilket kan ses som et signal fra kroppen om at tanden skal skånes. I nogle tilfælde er revnen så dyb, at nerven i tanden har taget skade og tanden dermed må rodbehandles.

En årsag til at skifte en eksisterende fyldning kan være, at der er opstået et nyt hul (caries) ved kanten af en gammel fyldning, som derved skal skiftes.

Hvis fyldningen er meget stor – f.eks. hvis fyldningen fylder mere end halvdelen af den synlige del af tanden – vil en krone være en mere holdbar og langsigtet løsning.

Fyldninger og lovgivning:

Det er i Danmark ulovligt at benytte sølvamalgam til tandfyldninger hvor det er muligt at anvende plast.​​

​Høj kvalitet til gode priser

Se prisliste her

​Tryg og personlig tandbehandling

Lær os bedre at kende

​Forebyggelse fremfor behandling

Læs mere

Book din nu, let og hurtigt!

Du er også meget velkommen til at ringe til os på 38 28 86 96 for at booke tid.

Kundeudtalelser

​Det siger vores kunder

stars

"Super godt sted, de er utrolig professionelle, og altid super sød og venlig behandling👍"​

Kim Hansen

stars

"Er ny patient hos Tandlægerne Heidi Helsø. Fik super god behandling, vejledning, snak og grin. Kan varmt anbefale stedet."​

Heidi Jensen

stars

"Sød dygtig og billige priser kan bestemt anbefales👍👍og hygiejnen er iorden"​

Henning Pedersen

Om klinikken

Klinikken ligger i Brønshøj, tæt på Husum Torv. Har du spørgsmål til behandlinger eller andet kan du ringe eller skrive til os.

Åbningstider

Mandag​

09.30 - 17.00

Tirsdag​

09.30 - 16.00​

​​​Onsdag​

08.00 - 15.00

Torsdag​

10.00 - 18.00

Fredag​

09.00 - 14.00

Lørdag og søndag​

Lukket​

Tandlæge Heidi Helsø ApS​

Frederikssundsvej 302 A, 1. sal

2700 Brønshøj

- Find vej med Google Maps

CVR: 33052545​

Telefon: 38 28 86 96

E-mail: info@broenshoej-tand.dk